Walkers4Walkers.nl

Het wandel-forum vóór en dóór wandelaars!
FAQ •  Registreren •  Aanmelden 
Het is momenteel 19 Aug 2019, 05:28

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
 Titel: Regels bij het posten
BerichtGeplaatst: 01 Feb 2008, 13:21 
Offline
siteadmin
siteadmin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 15 Jul 2005, 23:30
Berichten: 461
Woonplaats: @ localhost
Leeftijd: 50
Loopnummer 2019: 007
Kilometers gelopen: 290
Aantal N4D volbracht: 10
Kennedymarsen volbracht: 1
Merk wandelschoenen: Hanwag
Mood: Gewoon
Regels bij het posten

Op dit forum geldt een aantal regels voor de berichten die worden geplaatst. Iedereen die iets schrijft wordt verondersteld van deze regels op de hoogte te zijn, dus lees deze a.u.b. een keer door. Berichten die niet aan de regels voldoen, kunnen worden verwijderd.
Naast de expliciete regels die je hieronder zult vinden, geldt hier ook de "algemene forumetiquette". Zo worden mogelijk kwetsende of beledigende uitspraken niet getolereerd, evenals commerciële posts.

De regels:

kijk even rond voordat je een vraag stelt of reageert

Dit forum bevat een krachtige zoekfunctie. Wellicht is het antwoord al beschikbaar. Zo niet, zet dan je vraag in de categorie die het meest van toepassing is. Als je je een keer vergist, zal een moderator je post verplaatsen en een link achterlaten.
Zoek ook eerst elders op het Internet (bijvoorbeeld Google) of daar niet al gemakkelijk het antwoord op een vraag te vinden is. Een vraag stellen is gemakkelijk, antwoord geven is moeilijker. Toon je respect door eerst even zelf te zoeken. Vertel ook altijd waar je al hebt gezocht. Dat scheelt andere bezoekers veel overbodig werk.
Reageer ook pas op een vraag wanneer je de andere reacties hebt gelezen. Wellicht staat je antwoord er al tussen of heeft iemand al uitgelegd waarom wat jij wilde typen niet mogelijk is.


Vul een dekkende omschrijving in bij het onderwerpsveld

Als een bezoeker op een onderwerp klikt moet al redelijk duidelijk zijn waar het over gaat. Gebruik dus geen onderwerp als "Help" of "Ik heb een probleem", maar omschrijf je probleem. Kijk maar eens rond op de fora voor wat voorbeelden.


Gebruik hoofdletters, leestekens en emoticons met mate

Zo is het niet toegestaan een onderwerp in alleen maar hoofdletters te typen: dit wordt gezien als schreeuwen, en dat is uiteraard niet beleefd. De vorm van een tekst mag niet afleiden van de inhoud. Series uitroeptekens of vraagtekens of veel emoticons zijn dus niet de bedoeling, evenals "breezahtaal".


Een post moet bijdragen aan de discussie

Vermijd posts in de trend van "Vind ik ook" of "Nee, natuurlijk niet!". Op deze manier willen we een discussie laten draaien om feiten in plaats van meningsverschillen. Een post om enkel een onderwerp opnieuw onder de aandacht te brengen (bumping) is ook niet toegestaan. Verder is dit een Wandelforum: zaken die niet (genoeg) met wandelen te maken hebben kunnen derhalve worden verwijderd. Zie ook "respecteer medegebruikers" hieronder.


Niet toegestaan zijn....

De volgende punten worden niet toegestaan op dit forum. Indien je dit wel doet, zullen maatregelen worden getroffen.

o Discriminerende / racistische / beledigende of denigrerende taal
o Informatieverzoek over de productie van explosieven, drugs of giftige stoffen
o Verzoeken om hulp bij persoonlijke medische of psychologische problemen - de huisarts of een andere passende instantie helpen je beter
o Illegale uitingen of verzoeken hierom (bijvoorbeeld hoe je films moet downloaden)
o Openbaar maken van persoonlijke berichten (pb's) - ze zijn niet voor niets persoonlijk aan je verstuurd, dus deze dienen nooit (zonder expliciete toestemming) openbaar te worden gemaakt (niet op dit forum noch elders)
o E-mailadres in posts (zie "Respecteer medegebruikers" hieronder)
o Crossposting ofwel hetzelfde bericht in meerdere categorieën plaatsen
o Bumpen - een eerdere post opnieuw onder de aandacht brengen zonder verdere toevoeging
o Spam

In zowel posts als signatures is het niet toegestaan commerciële, promotionele meldingen te doen. Het noemen van een site als bronvermelding is natuurlijk geen probleem, het moet echter niet op promotie gaan lijken. Ook is het niet toegestaan via persoonlijke berichten of e-mail spam te versturen. Zie ook de art. 11 van de Telecommunicatiewet. Een verzoek tot vermelding op het forum of eventuele samenwerking kan worden gericht aan het beheer.


Respecteer medegebruikers

Je kans op een reactie wordt het grootst wanneer je zelf tijd stopt in het stellen van je vraag. Als jij hiervoor je best doet, zullen andere bezoekers ook hun best voor jou willen doen. Respecteer hen en de tijd die ze in het antwoord stoppen door voor een goede vraagstelling te zorgen (en je aan de regels te houden). Het is overigens ook niet netjes een antwoord per e-mail te vragen. Je dient zelf de moeite te nemen om te komen kijken naar een antwoord (als je je inschrijft krijg je overigens een mailtje wanneer iemand heeft gereageerd). Ook een opmerking als "snel een reactie a.u.b." is uit den boze. Iemand reageert wel als hij een antwoord heeft. Iedereen heeft evenveel recht op aandacht!Vrijheid van meningsuiting

Moderators worden er wel eens van beschuldigd te censureren, waarbij de schrijver van het bericht zich beroept op het feit dat Nederland een vrij land is, met vrijheid van meningsuiting. Daar willen we het volgende over kwijt:

o De vrijheid van een individu mag de vrijheid van anderen niet schaden of beperken.
o Een beroep op vrijheid van meningsuiting is, zoals in het echte leven, alleen terecht als de normale regels van fatsoen in acht worden genomen!
o Nederland is een vrij land... Met regels, om die vrijheid te bewaken!
o Inderdaad, je leeft in een vrij land. Echter, dit forum is geen vrij land maar een plek die we in goed vertrouwen hebben opengesteld voor iedereen. Dat betekent dat je je aan onze regels te houden hebt. Zie het als onze huiskamer. Iedereen is welkom, maar zodra je je niet gedraagt krijg je het vriendelijke verzoek je aan te passen aan de geldende normen en waarden. Doe je dat niet, dan vertrek je maar.


Wees zuinig met quoten

Het is verleidelijk om bij een antwoord simpelweg op "quote" te klikken en je reactie eronder te zetten. Je snapt dat er zo enorm lange posts ontstaan die weinig bijdragen. Quoten mag best, maar knip minder relevante onderdelen even weg.


Copyright

Alle informatie op deze website is eigendom van Walkers4Walkers.nl. Volgens de auteurswet is het niet toegestaan (delen van) een website te kopieëren zonder bronvermelding. Het is dan ook niet toegestaan passages van Walkerswalkers over te nemen zonder bronvermelding. Voor het overnemen van stukken tekst groter dan 2 alinea's is toestemming nodig.
Ook dien je hier op het forum de bron te vermelden wanneer je iets post dat is gebaseerd op een publicatie elders.


Je hoeft niet te groeten.

Termen als "hallo", "bedankt" en "de groeten" spreken allen voor zich. Uiteraard zijn we vriendelijk tegen elkaar, want we vinden het leuk hier samen te posten. Groeten is dus eigenlijk alleen maar zonde van de ruimte en de moeite; het haalt de vaart uit een discussie.


Geen e-mailadressen achterlaten.

Antwoorden op posts moeten in de post zelf gebeuren en niet persoonlijk naar degene die de vraag stelt. Zo wordt alle informatie hier op het forum opgeslagen (zie ook de doelstellingen van dit forum), want zo heeft iedereen wat aan de discussie.

Gebruikersaccounts

Je kan als bezoeker van Walkers4Walkers een account aanmaken. Ook aan het account zijn wat regels verbonden:


Inschrijven

Om berichten te lezen is het niet noodzakelijk om je als gebruiker in te schrijven. Op het moment dat je deel wilt nemen aan discussies is het noodzakelijk.
Aanmelden heeft ook als voordeel dat je automatisch op de hoogte wordt gebracht als iemand op een post van je heeft gereageerd. Ook blijft zo helder wie wie is in een discussie. Per persoon mag slechts 1 account worden aangemaakt.


Gebruikersnaam

Als je je registreert, moet je een gebruikersnaam opgeven. Daarbij geldt het volgende:

* Geen overbodige hoofdletters
* Geen leestekens of andere speciale tekens
* Cijfers alleen als dit niet te vermijden is of een aanwijsbare functie heeft
* Geen "breezer" of "1337"-taal dus
* Het moet (redelijkerwijs) fatsoenlijk uit te spreken zijn en begrijpelijk leesbaar voor iedereen
* Geen URL of email-adres (of iets wat hierop lijkt)
* Geen naam van een organisatie

Posts op dit forum geschieden op persoonlijke basis. Je kan wel in je profiel zetten dat je voor (of bij) een bepaalde organisatie werkzaam bent. Het gebruik van een bedrijf- of instellingsnaam zou reclame zijn.
Het beheer behoudt zich het recht voor ook andere gebruikersnamen zonder opgaaf van redenen te weigeren of te blokkeren.


Profiel

In je profiel kun je wat achtergrondinformatie over jezelf kwijt. Dat is niet verplicht, maar het wordt wel gewaardeerd; zo kunnen gebruikers ook zien waar je capaciteiten liggen om berichten zo beter op waarde te kunnen schatten. Ook kan het voor de ontwikkeling van Walkers4Walkers nuttig zijn om een goed beeld van de gebruikersgroep te hebben. Je gegevens zullen nooit aan derden worden verstrekt.


Verwijderen van berichten

Het komt wel eens voor dat een gebruiker vraagt of we een bericht of onderwerp van hem willen verwijderen. Hier willen we het volgende over kwijt:

Een van de doelen van Walkers4Walkers is het verzamelen en inzichtelijk maken van kennis op wandelgebied. Als wij denken dat een onderwerp een bijdrage aan het forum levert zou het lijnrecht tegenover onze doelstelling staan dit te verwijderen. Men steekt vaak veel moeite en tijd in het beantwoorden van een eenmaal gestelde vraag. Verwijdering van een vraag met bijbehorende antwoorden zou demotiverend werken en dat willen uiteraard niet.
Als een onderwerp gesloten is maar niet verwijderd, betekent dit dat het betreffende onderwerp als voorbeeld dient van ongewenste of onjuiste onderwerpen en het zal daarom ook blijven staan.
Alle geplaatste berichten met hun inhoud zijn eigendom van Walkers4walkers (zie disclaimer). Het staat ons dus vrij de berichten naar ons eigen inzicht te bewaren voor het publiek.
Denk na voordat je een bericht plaatst. Zijn er belangen van andere partijen waar je rekening mee moet houden? Houd rekening met auteursrechten etc.


Melden van overtredingen

Wanneer je ergens een post leest waarvan je denkt dat deze tegen de regels ingaat is het je plicht als forumburger dit te melden, opdat snel kan worden ingegrepen. Dit kan rechtstreeks aan de beheerder. Je dient dit niet in het betreffende onderwerp aan te kaarten, om een off-topic discussie te voorkomen.


Moderators

Om het geheel in goede banen te leiden is er een aantal moderators op dit forum actief. Wanneer een post niet aan alle bovengestelde regels voldoet, staan moderatoren in de positie de post te verwijderen. De auteur van het bericht wordt hierover op de hoogte gesteld. Veelvuldig overtreden van de regels leidt tot schorsing. Mocht het gebeuren dat je het niet eens bent met de beslissing of actie van een moderator, dan kan je dat melden aan de beheerder, graag met een argumentatie.

Het aanstellen van eventueel nieuwe moderators gaat op initiatief van de crew. Wanneer het team huidige moderators merkt dat de last te groot wordt, gaat het op zoek naar geschikte kandidaten.

Deze dienen in ieder geval aan de volgende voorwaarden te voldoen:
1. Je hebt meer dan 1000 berichten gepost
2. Je bent al minstens 5 maanden actief op het forum
3. Je houdt je in je berichten aan de regels op het forum
4. Je kent (ruim voldoende) BBCode
5. Je verwacht minstens 2x per week alle nieuwe berichten in een forum door te kunnen nemen


Het Walkers4Walkers Team


Omhoog
 Profiel  WWW  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Ga naar:  

         

Powered by phpBB © 2017 phpBB Group/design@maas
Klein-networking.nl webhosting en internetdiensten.