Walkers4Walkers.nl
http://walkers4walkers.nl/

Genoeg slaap hebben
http://walkers4walkers.nl/viewtopic.php?f=206&t=6716
Pagina 1 van 4

Auteur:  andrej [ 13 Jul 2015, 12:11 ]
Titel:  Genoeg slaap hebben

Hoi allemaal,

Ik ben benieuwd hoe jullie ervoor zorgen genoeg slaap te krijgen voor/tijdens de vierdaagse. Ik ben zelf een slechte slaper en door de spanning die ik nu al ervaar slaap ik nu al slecht, laat staan tijdens de vierdaagse. De meeste wandelaars zullen vast weinig problemen hebben, en vooral na een dag lopen snel in slaap vallen. Maar bij mij is dat juist het tegenovergestelde.
Ik neem dit keer dan ook slaappillen mee (themazepam) om in ieder geval in slaap te vallen, en hopelijk ook door te slapen tot de wekker gaat. Zijn er meer mensen die dat doen? En op welk tijdstip neem je zo'n pilletje? Themazepam is niet bijzonder sterk en zou na pakweg 6 uur uitgewerkt moeten zijn. Echt bijwerkingen zouden minimaal moeten zijn. Misschien beetje duf op het begin.
Ik loop de 50 KM en sta een uur of half 3 op (moet met de bus vanuit Beuningen). Ik wil proberen rond 9 uur op bed te liggen.

Iets anders, gaan jullie ook naar het feest voor wandelaars maandag? Is dat druk bezocht en interessant voor iemand die alleen loopt, en ook alleen op dat feest zal zijn?

Auteur:  Cornelia [ 13 Jul 2015, 12:50 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Veel info die je vraagt vind je in de bijsluiter.
maar bij deze: http://www.apotheek.nl/medicijnen/temaz ... =temazepam

Auteur:  Voy con Dios [ 13 Jul 2015, 13:07 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Voor mij geen pammetjes, maar ik heb makkelijk praten Andrej; ik slaap heel makkelijk in (en door).
Ik ken wel wat wandelaars die net als jij slecht slapen en die hebben het concept van "genoeg slaap tijdens de Vierdaagse" gewoon losgelaten. Dat hielp al een beetje. Vervolgens schijnt Zenmeditatie echt een aanrader te zijn. Zelf nooit geprobeerd, maar van anderen hoor ik goede berichten.

Meer tips over slapen tijdens de Vierdaagseweek zijn te verkrijgen op de Blauwe Maandag (zie topic hier elders op het forum). Ik hoop je daar klaarwakker aan te treffen, zo ergens in de namiddag.

Auteur:  DeFreule [ 13 Jul 2015, 13:15 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Ik slaap op zich niet slecht, maar ben wel een nachtuil en slaap dus vroeg heel slecht/ kan niet in slaap komen. Dus begin ik deze week al met iedere dag 15 minuten eerder naar bed te gaan en ook 15 minuten eerder op te staan. Zo verschuif ik mijn natuurlijk dag/ nachtritme iets en dat helpt me bij de 4daagse om goed te kunnen slapen.

Auteur:  Charlotte [ 13 Jul 2015, 13:40 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Er zijn maar twee dingen waar ik tegenop zie. Warm weer en niet slapen.
Ik slaap slecht in een vreemd bed en ik ben gewend laat te slapen.
Maar ik heb begrepen dat als je gewoon op je bed gaat liggen dutten en voor je uit staren dat je dan ook uitrust. Ik hoop maar dat het gaat werken.

Auteur:  joyke [ 13 Jul 2015, 13:50 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

DeFreule schreef:
Ik slaap op zich niet slecht, maar ben wel een nachtuil en slaap dus vroeg heel slecht/ kan niet in slaap komen. Dus begin ik deze week al met iedere dag 15 minuten eerder naar bed te gaan en ook 15 minuten eerder op te staan. Zo verschuif ik mijn natuurlijk dag/ nachtritme iets en dat helpt me bij de 4daagse om goed te kunnen slapen.


hey dat doe ik ook grappig

Auteur:  andrej [ 13 Jul 2015, 14:07 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Ik zal wat tips meenemen. Dank daar voor.
Ja gewoon liggen rust je ook van uit. Ik had vorig jaar op een luchtbedje gelegen in een apartement bij een treinstation, en misschien elke nacht max 2 uur geslapen. De dagen voor de vierdaagse sliep ik ook al bijna niet, en dat was gewoon in eigen bedje. Ik heb de 4daagse uitgelopen op karakter en veel suikers. De 3e dag viel ik bijna flauw door waarschijnlijk het grote slaapgebrek, maar na een uur op een bankje zitten, bananen eten en wat dextro, ging het wel weer en heb ik die dag + de 4e dag uitgelopen. Toch hoop ik dat ik dit jaar wat meer uurtjes slaap. Veel ermee bezig zijn moet ik ook niet doen, want dat werkt natuurlijk ook weer averechts.
Tot maandag in ieder geval. Zoek wel plekje op om een lekker pilsje te nemen. Heb net wat gelezen over blauwe maandag maar nog niet het juiste topic gevonden denk ik. Weet nog steeds niet wat blauwe maandag is.

Auteur:  JeeWee83 [ 13 Jul 2015, 14:36 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Ik heb geen probleem met slapen dat lukt wel. Alleen van maandag naar dinsdag is altijd even vervelend. Maar ik wordt altijd lastig wakker. Gelukkig wordt m'n wandelmaat wel altijd wakker.
Nu komt dat ook omdat ik 4 wekkers heb :icon_mrgreen:

Auteur:  Gejoco [ 13 Jul 2015, 15:43 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Als je je eigen slaapritme en slaapcyclus kent, dan kun je altijd min of meer uitgerust wakker worden.
De achterliggende gedachte is dat je aan het eind van iedere slaapcyclus in lichte slaap komt. Na een aantal cycli word je dan op dat moment normaal wakker.
Het slimste moment om dus wakker te (willen/moeten) worden is aan het eind van je slaapcyclus. Je wordt dat het gemakkelijkste wakker. Voor de meeste volwassenen ligt de lengte van een slaapcyclus tussen 90 en 120 min.
Nu heb ik sowieso een enigszins afwijkend ritme, maar ik kom sporadisch weg met anderhalf of 3 uurtjes slaap. (1 of 2 cycli) Als je tijd hebt en het lukt je, dan kun je zo'n kort slaapje ook als middagdutje doen. Dus wekker zetten op x keer de lengte van je slaapcyclus + 10 minuten om in te slapen.

http://www.inslaap.nl/begrijpend-slapen ... aapcyclus/
http://educatie.ntr.nl/beterslapen/index.jsp?nr=574728
http://www.fitforme.nl/gezondheid/gezonde-nachtrust
Hier vind je ook tips om beter te slapen: http://educatie.ntr.nl/beterslapen/

Maar een paar bekende zijn: geen computer, telefoon of televisie vanaf een uur voordat je gaat slapen, geen enerverende gesprekken of plannen gaan zitten maken, lichten dimmen (vermijd blauw licht), geen lichamelijke inspanning, ieder dag hetzelfde (langzame, saaie?) ritueel... (works for me) :icon_mrgreen:

@ Andrej: weet je van jezelf wat het probleem veroorzaakt? Lekker alle indrukken 1000 keer afspelen in je hoofd? Fysieke ongemakken? Als het eerste het probleem is, dan zou je naar een manier kunnen zoeken om te ontladen; mensen tegen wie je aan kan kletsen, een dagboek bijhouden, whatever. Een licht slaapmiddel is dan trouwens ook niet verkeerd. Is het meer fysiek, dan kun je denken aan massage, uitfietsen, goede verzorging. In plaats van een slaapmiddel zou je dan een pijnstiller kunnen nemen voor het slapen. Succes!

Auteur:  knutsel [ 13 Jul 2015, 15:59 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

ik herken dat ook helemaal hoor,
bij mij is het ook n drama.
heb wel ns geprobeerd om ff langs de kant van de weg te slapen tydens het lopen,
maar dan denkt iedereen dat je nt goed ben geworden
en maken ze je wakker
tegenwoordig zie ik het allemaal vanzelf wel,
maar slaap bijna niet dat komt ook
omdat ik savonds nog wel eens ff op stap ga

Auteur:  Cornelia [ 13 Jul 2015, 16:02 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Gejoco schreef:
In plaats van een slaapmiddel zou je dan een pijnstiller kunnen nemen voor het slapen. Succes!

Van Ibuprofen is inderdaad bekend dat daar je spieren van ontspannen.

Auteur:  Rumi [ 13 Jul 2015, 17:51 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Ik haal de week erna m'n gemiste slaapuren wel in.... :icon_wink:

Auteur:  herwin [ 13 Jul 2015, 18:03 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Enkele dingen die kunnen helpen om beter te slapen:

- Geen caffeïne of aanverwante middelen (theïne bijv)
- Geen alcohol (ook al slaap je van alcohol sneller, de kwaliteit van de slaap wordt stukken lager)

Ik ben benieuwd hoeveel mensen dan het slapen opeens nog belangrijk vinden.

Auteur:  Marko [ 13 Jul 2015, 18:17 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Ik slaap in een Vierdaagse week heel weinig.
Gewoon lekker liggen dan rust je ook al uit.
Ik heb geleerd (zoals Voy al schreef) om het idee van "perse voldoende uren willen slapen" los te laten.
Na afloop haal ik het opgebouwde slaaptekort deels weer in.

Auteur:  postmuts [ 13 Jul 2015, 19:07 ]
Titel:  Re: Genoeg slaap hebben

Melatonine werkt bij mij goed, de uitvoering met slow release, maar zowiezo de 1ste nacht slaap ik slecht, vandaar dat ik zondags al naar mijn logeeradres ga :icon_lol: slaap ik van maandag op dinsdag prima!

Pagina 1 van 4 Alle tijden zijn UTC + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/