Walkers4Walkers.nl
http://walkers4walkers.nl/

Wandelen voor de Hartstichting 7 oktober 2017
http://walkers4walkers.nl/viewtopic.php?f=186&t=7739
Pagina 1 van 1

Auteur:  longfield [ 16 Aug 2017, 16:12 ]
Titel:  Wandelen voor de Hartstichting 7 oktober 2017

Op 7 oktober doe ik mee aan de 11strandentocht voor de Hartstichting.

Met de 11strandentocht wordt geld opgehaald voor onderzoek naar signaalstofjes, met als doel hartinfarcten te voorkomen.

De Hartstichting gelooft dat je met signaalstofjes in het bloed elke hart- en vaatziekte op kunt sporen. We zoeken op dit moment naar signaalstofjes in het bloed die alles vertellen over de conditie van je bloedvaten. Als we die vinden, kunnen we hartinfarcten voorkomen.

Wetenschappers zoeken naar signaalstofjes in het bloed om te ontdekken welk risico je loopt op een hartinfarct. Ze verzamelen bloedmonsters en medische gegevens van tienduizenden mensen. Ze meten welke stofjes actief zijn en hoeveel dit er zijn. De gemeten waarden zeggen iets over ziekte of gezondheid.

Op dit moment kun je met risicofactoren zoals een hoog cholesterol, diabetes, overgewicht, een hoge bloeddruk, ontstekingsprocessen, erfelijke aanleg én leefstijl een hartinfarct nog niet altijd goed voorspellen.

Nieuwe signaalstofjes vullen deze bekende risicofactoren aan. Hoe beter we deze signaalstofjes leren kennen, hoe beter we het risico op een hartinfarct kunnen inschatten. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe tests te ontwikkelen. Zo'n test meet de signaalstofjes in het bloed en kan je direct vertellen of je in de gevarenzone zit.

Voor degenen die willen doneren, dat kan via mijn persoonlijke pagina.

https://www.11strandentocht.nl/actie/conny-langeveld

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/